Futurice logo

OmaPosti ja digitaalisen asiakaskokemuksen kehittäminen

OmaPosti tekee arjestasi yksinkertaisempaa

POSTI

Futurice auttoi Postia kehittämään ja toteuttamaan OmaPosti-palvelun, tavoitteena siirtää perinteisen asiakaspolun kohtaamispisteet digiaikaan. OmaPosti tarjoaa helpon pääsyn postipalveluihin tekemällä asiakkaan taskusta henkilökohtaisen postiluukun – missä ja milloin tahansa.

Haaste

Ongelman määrittely

Posti on ollut suomalaisen kulttuurin ja liiketoiminnan eturintamassa jo vuosisatojen ajan. Nyt verkkokauppa valtaa alaa ja yhä suurempi osa laskuista ja kirjeistä lähetetään sähköisesti. Maailmaa muuttuu, ja Posti on sitoutunut muuttumaan sen mukana. Yli kolmea miljoonaa suomalaista päivittäin palvelevan yhtiön haaste oli muuttaa palvelupolkunsa kohtaamispisteet ylivoimaiseksi digitaaliseksi asiakaskokemukseksi sekä tarjota tasavertaiset ja kestävät postipalvelut kaikille kansalaisille Ivalosta Helsinkiin.

Lisäksi OmaPostin taustajärjestelmä oli päivitettävä vastaamaan digiajan kuluttajien ja yritysten tarpeisiin entistä paremmin.

 • Mitä teimme

  Futurice auttoi Postia kehittämään ja toteuttamaan OmaPosti-palvelun osana eri toimittajista koostuvaa tiimiä. Roolimme suunnitteluprosessissa oli merkittävä, ja asiakaslähtöiseen suunnitteluun ja kehittämiseen perustuva ratkaisu syntyi tehokkaassa yhteistyössä Postin sisäisen tiimin kanssa. Futurice vastasi erityisesti OmaPosti-verkkosovelluksen onnistuneesta suunnittelusta ja kehittämisestä. Helppokäyttöisen sovelluksen lukuisat hyödylliset ominaisuudet helpottavat Postin asiakkaiden elämää. Se hyödyntää uusimpia teknologioita ja on asennettavissa mobiililaitteisiin progressiivisena verkkosovelluksena. Lyhyesti sanottuna OmaPosti tuo postipalvelut lähelle asiakasta ja muuttaa heidän taskunsa henkilökohtaisiksi postiluukuiksi, ajasta ja paikasta riippumatta.

  Sen lisäksi, että kehitimme menestyksekkäästi nykyaikaisen käyttöliittymän yhdessä Postin asiakkaiden kanssa, paransimme merkittävästi OmaPostin teknisen taustajärjestelmän infrastruktuuria. Kehittämisen automatisointi ja taustaprosessien skaalaaminen tuovat mittavia kustannussäästöjä.

 • Kohokohdat

  OmaPosti-konsepti perustuu kattavaan käyttäjäkyselyyn, jossa haastateltiin yli 50 käyttäjää, kartoitettiin heidän toiveitaan sekä opittiin ymmärtämään heidän tarpeitaan. Palvelua kehitetään ja validoidaan jatkuvasti käyttäjien tarpeiden mukaan, jotta uudet konseptit ja ominaisuudet voisivat tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. OmaPosti-käyttäjien määrä kasvoi 50 % ensimmäisten kuuden kuukauden aikana ja jatkaa kasvuaan.

  OmaPosti on massiivisen digitaalisen transformaatiomme ydin. Futurice on ollut avainasemassa OmaPostin kehittämisessä sekä tarjonnut tärkeää osaamista ja asiantuntemusta niin suunnittelussa kuin teknologioissa.
  Timo Korander
  Head of Consumer Services, Parcel and eCommerce

  Saavutetut hyödyt

  Posti on aina ollut suomalaisille tuttu, luotettava ja läheinen yritys – viestinnän keskipiste jokaisessa kaupungissa ja kylässä. Futurice auttoi Postia luomaan uuden palvelukanavan, jonka avulla yhtiö voi jatkaa tärkeässä roolissaan myös digiaikana. OmaPosti tekee arjesta sujuvampaa ja viestinnästä ja kaupankäynnistä luotettavaa ja vaivatonta. Se kokoaa kirjeet, laskut ja paketit yhteen sovellukseen sekä arkistoi laskut ja kirjeet maksutta. Paketteja on mahdollista seurata automaattisesti. Sovelluksesta on nähtävissä, milloin paketti on perillä, ja käyttäjä voi itse päättää milloin ja mistä sen noutaa. OmaPosti tarjoaa yhtenäiset postipalvelut ympäri Suomen sekä vähentää hiilijalanjälkeä tekemällä ylimääräisestä paperityöstä ja logistiikasta historiaa.

  Tietoa POSTISTA

  OmaPosti-konsepti perustuu kattavaan käyttäjäkyselyyn, jossa haastateltiin yli 50 käyttäjää, kartoitettiin heidän toiveitaan sekä opittiin ymmärtämään heidän tarpeitaan. Palvelua kehitetään ja validoidaan jatkuvasti käyttäjien tarpeiden mukaan, jotta uudet konseptit ja ominaisuudet voisivat tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. OmaPosti-käyttäjien määrä kasvoi 50 % ensimmäisten kuuden kuukauden aikana ja jatkaa kasvuaan.

  Haluatko lisätietoja?

  Ota yhteyttä:

  Tuomas Välimaa, VP, Industrial, Logistics and Energy

  tuomas.valimaa@futurice.com

  +358405749079

  Lue myös nämä

  Get in touch

  Wherever you are on your digital journey, our services and experts can help you along the way. Let's co-create your future together!

  • About
  • Services
  • Case Studies
  • Blog
  • Contact
  • Join us

  Contact

  © 2021 Futurice. All Rights Reserved | Privacy policy | Impressum

  Futurice logo

  Future. Co-created.