Ilta-Sanomien ja Helsinki-Vantaan Apple Watch -sovellukset ensimmäisten suomalaisten sovellusten joukossa App Storeen

Helsinki Airport -sovellus Apple Watchille​
Helsinki Airport -sovellus Apple Watchille​

Osa Apple Watchinsa ennakkoon tilanneista saa laitteet käsiinsä jo tänään. Futuricen yhdessä asiakkaidensa kanssa suunnittelemat ja toteuttamat palvelut Ilta-Sanomille ja Helsinki-Vantaan lentokentälle ovat tiukan hyväksyntäprosessin jälkeen ensimmäisten App Storesta saatavien suomalaisten sovellusten joukossa. 

Molemmat palvelut on suunniteltu hyödyntämään uuden päätelaitteen vahvuuksia ja tarjoamaan käyttäjälle mahdollisimman helpon pääsyn tietoon, jota hän tarvitsee juuri sillä sekunnilla. 

“Tablettia käytetään usein yli kymmeniä minuutteja kerrallaan ja älypuhelintakin monta minuuttia. Älykellojen käyttö perustuu vilkaisuihin ja nopeisiin, joitain sekunteja kestäviin interaktioihin”, Futuricella työskentelevä suunnittelija Timo Sulanne selittää. “Finavialle kehittämämme Helsinki Airport -sovellus käyttää notifikaatioita ja esimerkiksi aika lähteä portille selviää yhdellä, vain sekunnin vievällä vilkaisulla.”

Matkustajan lentokentällä viettämä aika jakautuu luontevasti erilaisiin vaiheisiin ja Apple Watchin Helsinki Airport -sovellus elää niissä mukana, tarjoten oikeaa tietoa oikealla hetkellä - muutaman sekunnin vilkaisuilla. 

Ilta-Sanomien Apple Watch -sovellus​​​
Ilta-Sanomien Apple Watch -sovellus​​​

Ilta-Sanomille tehty Apple Watch -sovellus tukee lukijoiden älypuhelinkäyttöä lähettämällä notifikaatioita aina kun tärkeitä uutisia julkaistaan iltasanomat.fi -palvelussa. 

“Ilta-Sanomien Apple Watch -sovellus tarjoaa lukijalle ajantasaisen ikkunan maailman tapahtumiin”, Sulanne kertoo. “Otsikoita selaamalla voi käydä läpi uusimmat uutisaiheet kotimaasta ja maailmalta noin 30 sekunnissa.” 

Apple Watch -sovelluksesta voi joko siirtyä lukemaan uutista puhelimessa tai tallentaa sen Applen Safari-selaimen lukulistalle. Uutisotsikoita selataan tuttuun tapaan pyyhkäisemällä.

Magid Advisorsin tekemässä wearable tech -tutkimuksessa neljäsosa vastanneista aikoi ostaa älykellon tai vastaavan seuraavan vuoden sisään, eli niille tarjottavien palvelujen markkinoilla on suuri kasvupotentiaali.   

Sovellusten suunnittelu-, toteutus- ja hyväksyntäprosessi tarjosi Futuricelle mahdollisuuden tutkia millaisia palvelu- ja liiketoimintapotentiaaleja Apple Watch ja muut wearable tech -päätelaitteet tarjoavat sekä miten palveluista rakennetaan sellaisia että ne tuovat käyttäjille aitoa lisäarvoa. Ja miten Apple Watch -projekti viedään menestyksekkäästi maaliin. 

Lisätietoja palveluista:

Aki Kolehmainen / Account Manager
aki.kolehmainen@futurice.com
+358 44 325 0425

 

For more information, contact:

Arttu Tolonen Communications Specialist
+358 41 433 0243